Известие

Collapse
No announcement yet.

Bose и 166?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Здравейте колеги!!! Понеже и моята таратайка с със по-малкия брой говорители т.е. 8бр.Реших и аз да изхвърля всички стари и да си монтирам нещо качествено(т.е.няма да търся мощност а само и единствено качествен звук) Та мисълта ми е следната: Дали случайно някой е мерил колко е дълбочината на говорителя който се монтира на задната кора(разстоянието от ръба до долната част на магнита) и колко точно е диаметъра му?Мисля да изхвърля всички говорители и да си монтирам нови,като на задните под стъклото да им бодна един подходящ усилвател,а останалите 8 които са по вратите да си ги оставя да ги клати фабричната уредба.Сигурен съм,че при правилен подбор на компонентите резултата ще е умопомрачаващ звук на сносна цена.
    Предварително благодаря!!!
    ALFA 166 2.0TS-хубавицата
    Fiat Ritmo 125TC ABARTH-нека силата на ABARTH бъде с теб
    PEUGEOT 206 1,4HDI(служебното) егати пауъра
    Дачия Логан 1.6 power injection-с ГАС

Comment

Колега като мислиш да ги фърляш свали единият поогледай ситуацията и виж какво можеш да събереш в дупката Но чети всичко че тия италианци...... Да не се окаже че с по добър говорител по лош звук щото нещо си не пасвало на нещо си Мое мнение отремонтирай старите и добави усилвател със задни говорители или туба (баскаса)
      ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

От опит зная,че фабричните говорители които се монтират в нашите колици са "пунта Мара",освен в случаите когато абревиатурата им е "harman kardon" или нещо от сорта.Сега някой ще кажат -"да ама си свирят подобаващо"-е няма начин да не свирят защото са с хартиени мембрани,а не е тайна за никого,че именно те вадят най-добрия звук,който може да се извади от един говорител,с една малка разлика от качествените говорители,че са "масовки" и се произвеждат от най долното качество материали(шаси,мембрани,окачване и т.н.) и да не говорим,че въобще имат някаква прецизна калибровка и баланс на мембрани,магнити и куп други параметри които трябва да са спазени за да свирят наистина качествено.За това мисля,да изхвърля всички стари говорители,и да сложа на тяхно место същи по размер само,че с по-добри характеристики и естествено съобразени с мощността на уредбата "свирки".И тъй като нямам монтирани говорители под задното стъкло ме интересуват техните размери за да се съобразя с тях.
        ALFA 166 2.0TS-хубавицата
        Fiat Ritmo 125TC ABARTH-нека силата на ABARTH бъде с теб
        PEUGEOT 206 1,4HDI(служебното) егати пауъра
        Дачия Логан 1.6 power injection-с ГАС

Comment

Ако колата е подготвена за задни говорители се съобрази с подготовката Но мисля че тя не е и ще се наложи да я подготвиш в смисъл да поизрежеш ламарината Съответно ако ще я подготвяш вземи говорителите които ти харесват и режи по тях Щом като няма да ползваш оригиналните говорители защо ти е размера им Сваляй кората поогледай мястото вземи това което ти е харесало и давай

Comment

Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщение
            Ако колата е подготвена за задни говорители се съобрази с подготовката Но мисля че тя не е и ще се наложи да я подготвиш в смисъл да поизрежеш ламарината Съответно ако ще я подготвяш вземи говорителите които ти харесват и режи по тях Щом като няма да ползваш оригиналните говорители защо ти е размера им Сваляй кората поогледай мястото вземи това което ти е харесало и давай
            Колега за оригиналните говорители така наречената "подготовка" се изразява, не в рязане на ламарина, а в поставянето на специални изравнителни и повдигащи фланци, на които вече се закрепват и самите говорители. А и такова нещо като подготовка за говорители на задната кора, под задното стакло в Алфа Ромео 166 не съществува или имаш топ озвучението или не, няма причина да слагат тези фланци и да правят окабеляване ако няма да монтират и смите говорители, а за да има тези говорители там (заводски), нещата са доста по-сложни от няколко си кабела и допълнителни фланци.
            Alfa Romeo 166 3.0 V6 24v 220hp 11/2001г.-Настояща!
            Alfa Romeo 156 1.6TS 120hp 1999г. & Opel Tigra 1.4 16v 90hp 1996г. на жената - Бившите!
            FIAT Bravo 1.2 16v 82hp 10/1999г.-Някога отдавна!

Comment

Добре да питам колко пари излиза системата BOSE и от къде може да се намери 10те колони кабелите и усилвателя. Че съм се захванал с един голям проект и стигнах до музиката и се чудя . Искам качество а не сила.
              Last edited by mate545; d.m.y г., 23:32.

Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от mate545 Покажи съобщение
                Добре да питам колко пари излиза системата BOSE и от къде може да се намери 10те колони кабелите и усилвателя. Че съм се захванал с един голям проект и стигнах до музиката и се чудя . Искам качество а не сила.
                И няма да сбъркаш колега аз, си слагах и усилвател + туба и бързо , бързо ги разкарах ! Пред фабричното ми озвучение не струваше и сега съм си на 10-те !
                Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Варианта 10 говоритела плюс туба си мисля че трябва да е най добър но засега съм без туба Освен ако тубата не разваля нещо качеството

Comment

Да Bose е съобразен с акустиката в купето и просто говорителите са направени за тази кола и няма как звука да не е убийствен . Влизал съм в 166ца с BOSE и просто звука беше като в кино салон , дълбок и плътен , без изкривявания .
                    Но колко пари излиза цялото удоволствие.

Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Comment

Някой знае ли от къде може да се купи цялата система и за какви пари става въпрос.

Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщение
                        Варианта 10 говоритела плюс туба си мисля че трябва да е най добър но засега съм без туба Освен ако тубата не разваля нещо качеството
                        туба (освен за нафта) въобще не ти трябва ако имаш DSP настрой си пространството и басовете както те кефи и само слушай.
                        Включи си лауднесс-а ако искаш да видиш какво е - но преди да качиш хора отзад и да им спукаш тъпанчетата премести фокуса на звука максимално "напред".

---------- Post added at 00:29 ---------- Previous post was at 00:25 ----------

Първоначално публикувано от mate545 Покажи съобщение
                        Някой знае ли от къде може да се купи цялата система и за какви пари става въпрос.
                        поне аз не.
                        освен от друг автомобил но ти трябват доста неща, които в течение на темата са описани ... звука на тази система е убийствен единствено съжалявам, че не мога да си я преместя в къщи а съм тотален меломан - единственото нещо което я бие е Bang & Olufsen които се слагат в Ауди но според някой те звучат много твърдо ...
                        Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Добре де не прекалихте ли вие тая 166 я изкарахте като долби диджитал кино салон

ПП: Се съм виждал и карал бая 166 пък не е чак толкова извънземен звука
                          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                          sigpic
                          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                            Добре де не прекалихте ли вие тая 166 я изкарахте като долби диджитал кино салон

ПП: Се съм виждал и карал бая 166 пък не е чак толкова извънземен звука
                            субективизъм Бобо, чист субективизъм
                            Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщение
                              субективизъм Бобо, чист субективизъм
                              Знаех си че ще се измъкнеш остроумно - евала
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                                Знаех си че ще се измъкнеш остроумно - евала
                                хахаха
                                болна глава съм аз по тая 166 тема
                                Last edited by nightroller; d.m.y г., 01:37.
                                Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Working...
                                X